Remalia Club  

Επιστροφή   Remalia Club > Ο Καφενές των Ρεμαλίων > Η Κυρά Επιστήμη και η Κυρά μας η Μαμή

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-02-12, 08:15   #1
Frank
Consigliere
 
Το avatar του χρήστη Frank
 
Εγγραφή: 24-05-2008
Περιοχή: Dark Side
Μηνύματα: 19.271
Frank έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Προεπιλογή Γενόσημα ΦάρμακαΓενόσημα Φάρμακα: Τι είναι και γιατί έχουν γίνει αιτία «πολέμου»;

Η εφαρμογή του νέου Μνημονίου και των αλλαγών που επιτάσσει και στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας, έχει προκαλέσει έντονες λεκτικές «κόντρες» μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων (γιατρών, φαρμακοποιών, φαρμακοβιομηχάνων -εγχώριων και ξένων- και Πολιτείας). Στο επίκεντρο του «πολέμου», τα γενόσημα φάρμακα μέσω των οποίων το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί να μειώσει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης και να καταπολεμήσει την υπερσυνταγογράφηση.


Τι είναι τα γενόσημα;
Γενόσημο προϊόν είναι φαρμακευτικό προϊόν που έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ίδιο με ήδη εγκεκριμένο προϊόν (το προϊόν αναφοράς/πρωτότυπο). Το γενόσημο προϊόν περιέχει την ίδια δραστική όπως το προϊόν αναφοράς, σε ίδια ποσότητα. Η δραστική ουσία ενός φαρμάκου είναι το συστατικό που του προσδίδει τη θεραπευτική του αποτελεσματικότητα.

Είναι ασφαλή;
Σε ότι αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους τα γενόσημα προϊόντα αδειοδοτούνται μετά τη λήξη της περιόδου «αποκλειστικότητας» του πρωτοτύπου φαρμάκου, η οποία διαρκεί συνήθως 10 χρόνια. Η αδειοδότηση των γενοσήμων πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία από κάποια εθνική αρχή της Ε.Ε. ή από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και προβλέπει εξονυχιστική αξιολόγηση των επιστημονικών δεδομένων μεταξύ των οποίων και μελέτη βιοϊσοδυναμίας (bioequivalence study) ή μελέτη εξαίρεσης από την υποβολή μελέτης βιοϊσοδυναμίας (biowaiver justification) ανάλογα με την περίπτωση του προς εξέταση γενόσημου.

Ελληνική αγορά φαρμάκου και γενόσημα

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), τα γενόσημα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι περίπου 3.000 σε επίπεδο συσκευασίας (στοιχεία 2011) σε σύνολο περίπου 7.300 φαρμάκων. Σημειώνεται ότι σήμερα τα γενόσημα καταλαμβάνουν το 18% της αγοράς και θα πρέπει να ανέλθουν, σύμφωνα με τους στόχους του Μνημονίου στο 50% που είναι ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Ο ελεγκτικός μηχανισμός του ΕΟΦ
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, όπως και οι αντίστοιχοι Οργανισμοί Φαρμάκων των λοιπών Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξιολογούν τις μελέτες βιοϊσοδυναμίας οι οποίες αποτελούν κλινικές μελέτες, υποκείμενες σε έγκριση από τον ΕΟΦ και διενεργούνται για λογαριασμό των φαρμακευτικών εταιρειών σε συνεργασία με Κρατικά Νοσοκομεία ή Ιδιωτικές Κλινικές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό (Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Τρίτες Χώρες π.χ. ΗΠΑ, Καναδάς).
Ο μετεγκριτικός έλεγχος ποιότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας πραγματοποιείται από τον ΕΟΦ με τους εξής τρεις τρόπους :
α) με εργαστηριακούς ελέγχους δειγμάτων φαρμάκων που προέρχονται:

από τακτικές προγραμματισμένες δειγματοληψίες για εργαστηριακό έλεγχο, οι οποίες κατά κανόνα σχεδιάζονται ανά δραστική ουσία
από καταγγελίες υγειονομικού προσωπικού, ασθενών, νοσοκομείων, κ.λ.π.
μέσω του Δικτύου των Επισήμων Εργαστηρίων Ελέγχου Φαρμάκων (OMCL) σε Προγράμματα Επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Αγοράς Φαρμάκων (Market Surveillance Studies, MSS), με τα οποία ελέγχεται η ποιότητα πλήθους γενοσήμων προϊόντων, σε Προγράμματα Ελέγχου Προϊόντων εγκεκριμένων με την κεντρική διαδικασία (Centrally Authorized Products, CAP), και σε προγράμματα μετεγκριτικής επιτήρησης της φαρμακευτικής αγοράς των αμοιβαία (MRP) και αποκεντρωμένα (DCP) εγκεκριμένων γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία πενταετία ελέγχθηκαν εργαστηριακά από τον ΕΟΦ περίπου 1.000 συνολικά δείγματα, εκ των οποίων τα 900 ήταν αντίγραφα και το ποσοστό μη κανονικών (ελαττωματικών) ανέρχεται συνολικά σε 4%. Οι παρτίδες των ελαττωματικών προϊόντων αποσύρονται αμέσως από την κυκλοφορία και ανάλογα με τη σοβαρότητα του ευρήματος διενεργείται επιπλέον επιθεώρηση από τον ΕΟΦ στο εργοστάσιο παραγωγής.

β) με τακτικές και αιφνίδιες επιθεωρήσεις σε εργοστάσια παραγωγής και χώρους διακίνησης (φαρμακαποθήκες, φαρμακεία, νοσοκομεία).
γ) με το σύστημα Φαρμακοεπαγρύπνησης, σύμφωνα με το οποίο κάθε κάτοχος άδειας κυκλοφορίας υποχρεούται να παρακολουθεί την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των προϊόντων του και να αναφέρει σχετικά στον ΕΟΦ. Επιπλέον οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να αναφέρουν στον ΕΟΦ μέσω της κίτρινης κάρτας τις ανεπιθύμητες ενέργειες για τις οποίες εκτιμούν ότι υπάρχει συσχέτιση με τη λήψη του φαρμάκου. Στη νέα νομοθεσία που θα εφαρμοστεί στο 2ο εξάμηνο του 2012, η αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών αφορά και στους καταναλωτές.

Ο ΕΟΦ εντός του 2011, έχει λάβει συνολικά 81 αναφορές, εκ των οποίων οι 9 προήλθαν από επαγγελματίες υγείας (χρήση κίτρινης κάρτας) και οι 72 από φαρμακευτικές εταιρείες. Από το σύνολο των αναφορών, 28 αφορούσαν πρωτότυπα φάρμακα και 53 γενόσημα. Οι αναφορές αυτές βρίσκονται στη διαδικασία του ελέγχου από πλευράς ΕΟΦ προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα εφόσον χρειαστεί.

Πως ελέγχονται τα γενόσημα φάρμακα;
Σε ότι αφορά την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες (πχ. Ινδία, ΗΠΑ, κλπ.) που εισάγονται στην ΕΕ, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η επιθεώρηση από μια αρμόδια αρχή της ΕΕ, ομοίως και από τον ΕΟΦ, και η έκδοση σχετικού EU GMP certificate. Εξ άλλου κατά την έγκριση της άδειας κυκλοφορίας φαρμακευτικών προϊόντων ανθρώπινης χρήσης συμπεριλαμβανομένων και των γενοσήμων δηλώνεται πάντα και το αντίστοιχο εργοστάσιο αποδέσμευσης παρτίδας, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (*GMP certificate Πιστοποιητικό Κανόνων Καλής Παραγωγής).
Όσον αφορά στις δραστικές πρώτες ύλες, υποχρεωτικά συμμορφώνονται με τις κοινοτικές απαιτήσεις Κανόνων Καλής Παραγωγής (EU APIs GMP), είτε παράγονται στην ΕΕ είτε σε τρίτες χώρες και ελέγχονται ανάλογα.

Ο ΕΟΦ επιθεωρεί τα 56 φαρμακευτικά εργοστάσια και τις 150 περίπου Φαρμακαποθήκες στην Ελλάδα τακτικά και σύμφωνα με τις κοινοτικές απαιτήσεις. Επιπλέον οι επιθεωρητές του ΕΟΦ, διαπιστευμένοι κατά τα κοινοτικά πρότυπα, επιθεωρούν σε κοινοτικές ή/και εθνικές αποστολές και εργοστάσια παραγωγής φαρμάκων σε τρίτες χώρες (ΗΠΑ, Ινδία, Κίνα κ.λπ.), σε τακτική βάση. Μόνον τα εργοστάσια στα οποία έχει χορηγηθεί Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Καλής Παραγωγής (EU GMP Certificate) επιτρέπεται να παράγουν για την ΕΕ και τη χώρα μας.

ΙΣΑ εναντίον γενοσήμων
Παρά τις διευκρινίσεις του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των γενοσήμων φαρμάκων, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία αλλά και υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης, την νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας, με την οποία προβλέπεται η συνταγογράφηση των φαρμάκων με τη δραστική ουσία και η επιλογή των φθηνότερων -στην αγορά- σκευασμάτων από τον φαρμακοποιό.

«Τα αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα φάρμακα, ως επί το πλείστον παραγωγής τρίτων χωρών, που επιλέγονται με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλή τους τιμή, εμπεριέχουν τεράστιους κινδύνους, για την υγεία των ασφαλισμένων» σημειώνει ο ΙΣΑ.

Βολές Π.Ε.Φ. κατά εισαγομένων γενοσήμων και πρωτοτύπων
Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), εκφράζοντας τις θέσεις και απόψεις των αμιγώς ελληνικών συμφερόντων εταιρειών του κλάδου φαρμάκου, χαρακτηρίζει ως προσπάθεια διάλυσης της εγχώριας παραγωγής φαρμάκου, το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρισε το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ., υποστήριξε ότι με το άλλοθι του εξορθολογισμού των φαρμακευτικών δαπανών και της εξοικονόμησης πόρων, επιχειρείται ουσιαστικά η διάλυση του εγχώριου παραγωγικού ιστού και η καταστροφή κάθε ουσιαστικής αναπτυξιακής προοπτικής του κλάδου.

«Το ξεκάθαρα αυτό αντιαναπτυξιακό εγχείρημα επιχειρείται μέσω του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία και τα Φάρμακα που ενώ υποκριτικά επικεντρώνει στο 15-17% της φαρμακευτικής δαπάνης (ελληνικά επώνυμα γενόσημα), αφήνει -με τις ευλογίες της Τρόικας- αλώβητα τα εισαγόμενα πρωτότυπα και ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την αθρόα εισαγωγή γενοσήμων από μεγαλοεισαγωγείς», υποστηρίζει ο Π.Ε.Φ.

Οι εγχώριοι φαρμακοβιομήχανοι υποδεικνύουν ως πραγματικές αιτίες αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης τα νεώτερα on patent εισαγόμενα και την υποκατάσταση των συνταγών από τα φαρμακεία, ενώ υποστηρίζουν ότι ο καθορισμός των τιμών των γενοσήμων χαμηλότερα από το 40% της τιμής του πρωτοτύπου θα οδηγήσει σε μαρασμό τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν, «οι τιμές των γενοσήμων βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση εδώ και δύο χρόνια. Η περαιτέρω οικονομική απαξίωσή τους οδηγεί στην εγκατάλειψή και την υποκατάστασή τους. Ο στόχος για αύξηση του μεριδίου αγοράς των γενοσήμων προϋποθέτει καταρχήν την κυκλοφορία και διαθεσιμότητά τους. Επίσης, το μέτρο του καθορισμού ακόμη χαμηλότερης κατά 10% τιμής, οδηγεί σε νόθευση του ανταγωνισμού, δεδομένων και των διαφορετικών εγκριτικών διαδικασιών και της πρακτικής authorized generic.

Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική πλήττει μονομερώς τα γενόσημα που παράγονται από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, με σημαντική προστιθέμενη αξία, θέσεις εργασίας, επενδύσεις, εξαγωγές, και ευνοεί τα εισαγόμενα από μεγαλοεισαγωγείς που δεν έχουν επενδύσει ούτε ένα ευρώ στη χώρα. Το μέτρο οδηγεί σε υποκατάσταση των εκτός πατέντου φθηνών φαρμάκων από εισαγόμενα με πατέντο, για τις ίδιες ενδείξεις, με αποτέλεσμα την δημιουργία μονοπωλίου και μεσοπρόθεσμα σε αύξηση της δαπάνης. Δημιουργείται μονοπώλιο στην φαρμακευτική ενημέρωση από τα εισαγόμενα φάρμακα με πατέντο, γεγονός που σημαίνει άνισους κανόνες λειτουργίας της αγοράς. Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική υποχρεώνει σε σημαντική ταλαιπωρία τους ασθενείς που θα καλούνται κάθε τόσο να αλλάζουν θεραπείες και θα καταλήξουν να πληρώνουν από την τσέπη τους», επισημαίνει το Δ.Σ. του Π.Ε.Φ.

Σε συνάντηση που είχε ο Π.Ε.Φ. την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο επαναδιατύπωσε την πρόταση για υιοθέτηση μιας δέσμης μέτρων ισοδύναμου αποτελέσματος που θα οδηγούν σε αναλογική και δίκαιη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, χωρίς να στερούν την προοπτική ανάπτυξης από την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία. Στη συνάντηση επισημάνθηκαν ακόμη μια φορά οι προτάσεις για την αναπτυξιακή προοπτική της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας που είναι σε θέση να συνεισφέρει στην αναπτυξιακή ώθηση που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

ΠΗΓΗ


Σιγουρα υπαρχουν υπερ και κατα
στο θεμα Γενόσημα Φάρμακα.
Το οτι τα θυμηθηκαν ΤΩΡΑ
και μαλιστα γινεται και καμπανια προωθησης
ειναι αυτο που με προβληματιζει
__________________
Food For Thought
Frank είναι εκτός σύνδεσης   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-02-12, 08:35   #2
boobietrap
Ernesto το πρωί - Che το βράδυ
 
Το avatar του χρήστη boobietrap
 
Εγγραφή: 20-05-2009
Περιοχή: μακριά από τον κόσμο
Μηνύματα: 9.919
boobietrap is a splendid one to beholdboobietrap is a splendid one to beholdboobietrap is a splendid one to beholdboobietrap is a splendid one to beholdboobietrap is a splendid one to beholdboobietrap is a splendid one to beholdboobietrap is a splendid one to behold
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Frank Εμφάνιση μηνυμάτων
Το οτι τα θυμηθηκαν ΤΩΡΑ
και μαλιστα γινεται και καμπανια προωθησης
ειναι αυτο που με προβληματιζει [/b]
Αυτός είναι ο λόγος:

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Frank Εμφάνιση μηνυμάτων
Σημειώνεται ότι σήμερα τα γενόσημα καταλαμβάνουν το 18% της αγοράς και θα πρέπει να ανέλθουν, σύμφωνα με τους στόχους του Μνημονίου στο 50% που είναι ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος.
Πέρα από τα συμφέροντα (γιατρών και φαρμακοβιομηχανιών) που πλήττονται, υπάρχουν άλλοι δύο παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

1ον Αν μπορεί να υπάρξει επαρκής έλεγχος σε εκατοντάδες σκευάσματα, ποικίλων προελεύσεων, ως προς την αυθεντικότητα του περιεχομένου τους.

2ον Πώς θα πειστεί η "γιαγιά" ότι το χ σκεύασμα είναι το ίδιο με το π.χ. Lipitor "που ξέρει κι εμπιστεύεται".
__________________
The right to be heard does not automatically include the right to be taken seriously.
Hubert Humphrey
boobietrap είναι εκτός σύνδεσης   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-02-12, 08:35   #3
JBagasas
Fukushima Survivor - Super Moderator
 
Το avatar του χρήστη JBagasas
 
Εγγραφή: 30-07-2008
Μηνύματα: 16.090
JBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond repute
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Frank Εμφάνιση μηνυμάτων

Σιγουρα υπαρχουν υπερ και κατα
στο θεμα Γενόσημα Φάρμακα.
Το οτι τα θυμηθηκαν ΤΩΡΑ
και μαλιστα γινεται και καμπανια προωθησης
ειναι αυτο που με προβληματιζει
Δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι. Είναι ξεκάθαρο πια ότι οι κυβερνούντες έχουν σκοπό να μας αποδεκατίσουνε.....
__________________
“Πρέπει”. Ο πιο άδειος λόγος μέσΆ στην απέραντη κενολογία της ανθρώπινης γλώσσας.
"ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ"-Μ.Καραγάτσης
JBagasas είναι εκτός σύνδεσης   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-02-12, 08:37   #4
Regunus
Κάβιλ o Superman
 
Το avatar του χρήστη Regunus
 
Εγγραφή: 23-06-2008
Μηνύματα: 11.822
Regunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond repute
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από JBagasas Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι. Είναι ξεκάθαρο πια ότι οι κυβερνούντες έχουν σκοπό να μας αποδεκατίσουνε.....
Ρε Γιαννομ'. Τι διαφορά θα εχει αν αγοραζω Ντεπόν ή παρακεταμολη;;; Αν το δευτερο ειναι στη μιση τιμη ειδικα...

μηπως θα επρεπε να εχει γινει νωριτερα αυτο;;;
__________________
We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals and our banks destroy the economy.
Regunus είναι εκτός σύνδεσης   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-02-12, 08:39   #5
JBagasas
Fukushima Survivor - Super Moderator
 
Το avatar του χρήστη JBagasas
 
Εγγραφή: 30-07-2008
Μηνύματα: 16.090
JBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond repute
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Regunus Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε Γιαννομ'. Τι διαφορά θα εχει αν αγοραζω Ντεπόν ή παρακεταμολη;;; Αν το δευτερο ειναι στη μιση τιμη ειδικα...

μηπως θα επρεπε να εχει γινει νωριτερα αυτο;;;
έχεις δοκιμάσει παρακεταμόλη μέιντ ιν ίντια;...όχι;.... ποτέ δεν είναι αργά.....
__________________
“Πρέπει”. Ο πιο άδειος λόγος μέσΆ στην απέραντη κενολογία της ανθρώπινης γλώσσας.
"ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ"-Μ.Καραγάτσης
JBagasas είναι εκτός σύνδεσης   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-02-12, 08:44   #6
Regunus
Κάβιλ o Superman
 
Το avatar του χρήστη Regunus
 
Εγγραφή: 23-06-2008
Μηνύματα: 11.822
Regunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond repute
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από JBagasas Εμφάνιση μηνυμάτων
έχεις δοκιμάσει παρακεταμόλη μέιντ ιν ίντια;...όχι;.... ποτέ δεν είναι αργά.....
Ειναι λάθος να σκεφτόμαστε έτσι...

πρεπει να απαιτησετε ελεγχους. εσεις οι φαρματερίστες. και εμεις πρεπει να ξέρουμε οτι εχουμε ελεγχους. αλλιως θα συνεχισουμε να αγοραζουμε ντεπονακι ρε φίλε.

Δε θα μου απαγορευσει κανεις να αγορασω ντεπον...
__________________
We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals and our banks destroy the economy.
Regunus είναι εκτός σύνδεσης   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-02-12, 09:01   #7
JBagasas
Fukushima Survivor - Super Moderator
 
Το avatar του χρήστη JBagasas
 
Εγγραφή: 30-07-2008
Μηνύματα: 16.090
JBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond repute
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Regunus Εμφάνιση μηνυμάτων
Ειναι λάθος να σκεφτόμαστε έτσι...

πρεπει να απαιτησετε ελεγχους. εσεις οι φαρματερίστες. και εμεις πρεπει να ξέρουμε οτι εχουμε ελεγχους. αλλιως θα συνεχισουμε να αγοραζουμε ντεπονακι ρε φίλε.

Δε θα μου απαγορευσει κανεις να αγορασω ντεπον...
Εννοείτε ότι πρέπει να απαιτήσουμε να γίνονται περισσότεροι ελέγχοι στα φάρμακα που εισάγονται, αλλά μην ξεχνάς ότι πια θα πρέπει να συμφωνήσει και σ'αυτό ο Γερμανός (Χάϊλ) επίτροπος του Υπουργείου Υγείας....
Τέλος πάντων το θέμα φυσικά δεν είναι η παρακεταμόλη, που εδώ και ένα χρόνο απαγορεύεται να συνταγογραφείται, αλλά φάρμακα της πίεσης, του διαβήτη, της οστεοπώρωσης κλπκλπκλπ για τα οποία ο φαρμακοποιός θα είναι υποχρεωμένος, ότι και να γραφει ο γιατρος να δίνει τα φτηνότερα που κυκλοφορούν στην αγορά, για να εξοφληθούν αοπό τα ασφαλιστικά ταμεία. Μόνο αν πληρώνεις cash θα μπορείς να πάρεις το φάρμακο που σου γράφει ο γιατρός. Αυτά τα ωραία προς το παρόν...κι έρχονται και άλλα ακόμα ωραιότερα....
__________________
“Πρέπει”. Ο πιο άδειος λόγος μέσΆ στην απέραντη κενολογία της ανθρώπινης γλώσσας.
"ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ"-Μ.Καραγάτσης
JBagasas είναι εκτός σύνδεσης   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-02-12, 09:03   #8
Regunus
Κάβιλ o Superman
 
Το avatar του χρήστη Regunus
 
Εγγραφή: 23-06-2008
Μηνύματα: 11.822
Regunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond reputeRegunus has a reputation beyond repute
Προεπιλογή

φαρμακα για το διαβητη δεν φτιαχνουμε εδώ...

ολα απ'εξω τα φερνουν...

ινσουλινες δλδ...
__________________
We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals and our banks destroy the economy.
Regunus είναι εκτός σύνδεσης   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-02-12, 09:06   #9
JBagasas
Fukushima Survivor - Super Moderator
 
Το avatar του χρήστη JBagasas
 
Εγγραφή: 30-07-2008
Μηνύματα: 16.090
JBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond repute
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Regunus Εμφάνιση μηνυμάτων
φαρμακα για το διαβητη δεν φτιαχνουμε εδώ...

ολα απ'εξω τα φερνουν...

ινσουλινες δλδ...
Τώρα με τα κινέζικα θα βγούνε και καλές προσφορές (στα 3 το ένα δώρο)
__________________
“Πρέπει”. Ο πιο άδειος λόγος μέσΆ στην απέραντη κενολογία της ανθρώπινης γλώσσας.
"ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ"-Μ.Καραγάτσης
JBagasas είναι εκτός σύνδεσης   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-02-12, 09:14   #10
JBagasas
Fukushima Survivor - Super Moderator
 
Το avatar του χρήστη JBagasas
 
Εγγραφή: 30-07-2008
Μηνύματα: 16.090
JBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond reputeJBagasas has a reputation beyond repute
Προεπιλογή

Η ίση πρόσβαση των ασθενών στις νέες θεραπείεςΗ πρόσβαση στις νέες καινοτόμες θεραπείες αποτελεί ζήτημα ζωής για πολλούς από εμάς. Η συμβολή των νέων φαρμάκων στην αύξηση της επιβίωσης, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και στην αποτροπή της νοσοκομειακής περίθαλψης είναι καθοριστικής σημασίας για τις σοβαρές χρόνιες παθήσεις.
Υποστηρίζοντας λοιπόν ότι η γνώμη και οι ανάγκες των ασθενών για πρόσβαση σε νέες θεραπείες πρέπει να συνυπολογίζονται καθώς οι ίδιοι αποτελούν τον κύριο αποδέκτη, θα θέλαμε να καταγγείλουμε, στο υπό ψήφιση εφαρμοστικό νόμο, το αναφερόμενο μέτρο της αποζημίωσης των νέων φαρμακευτικών προϊόντων με την αυστηρή προϋπόθεση ότι αυτά αποζημιώνονται σε δεκαοκτώ (18) κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μέτρο θα οδηγήσει μοιραία στην καθυστέρηση της πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών στις νέες θεραπείες για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.
Ως ενεργοί σύλλογοι ασθενών διεκδικούμε την εξασφάλιση της έγκαιρης πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών στη διαρκώς εξελισσόμενη φαρμακευτική καινοτομία σε συνδυασμό με την εφαρμογή πολιτικών υγείας προσανατολισμένων στην πρόληψη.
Η βελτίωση του επιπέδου ζωής του Ελληνικού πληθυσμού θα πρέπει να αποτελεί τον άμεσο στόχο ενός κράτους πρόνοιας και ο στόχος αυτός περιγράφεται στο νέο Μνημόνιο-2. Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι η υιοθέτηση καινοτόμων θεραπειών από το σύστημα υγείας όταν συνεκτιμάται με τη δυνατότητα βελτίωσης του επιπέδου υγείας οδηγεί σε σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Διεκδικούμε λοιπόν, την άμεση αναθεώρηση του εν λόγω μέτρου το οποίο αποκόπτει ουσιαστικά κατά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα την πρόσβαση των ασθενών σε νέες σωτήριες θεραπείες πολλές φορές για απειλητικά για τη ζωή νοσήματα. Διεκδικούμε το δημόσιο και εποικοδομητικό διάλογο. Η πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία αποτελεί αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων.
Το παρόν Δελτίο Τύπου υπογράφεται από:
Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Καρκίνο, "Μείνε Δυνατός"
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία


ΠΗΓΗ


Εμείς λοιπόν θα μείνουμε με τα κινέζικα και τα ινδικά γενόσημα αλλά θα είμαστε αποκλεισμένοι από την υπολοιπη Ευρώπη που θα μπορεί να εφαρμόσει κάθε νέα φαρμακευτικη θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενειών. Τουλάχιστον θα μειώσουμε έτσι το χρέος.....
__________________
“Πρέπει”. Ο πιο άδειος λόγος μέσΆ στην απέραντη κενολογία της ανθρώπινης γλώσσας.
"ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ"-Μ.Καραγάτσης
JBagasas είναι εκτός σύνδεσης   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε δημιουργήσετε νέα threads
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα posts
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις επισυνάψεις των posts σας
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα posts σας

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:00.


κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.